Verduurzaming Gemeenschapshuis Ut Tref

Normal 573e413ff45bcb303614fe9f509ddcd1c8d8c90b
van totaal € 10.000 (3%)

Gemeenschapshuis Ut Tref stelt zich ten doel, de oprichting en het beheer van ut Tref, dat voorziet in de behoefte aan lokaalruimte voor de activiteiten van de plaatselijke bonafide verenigingen op maatschappelijk, levensbeschouwelijk en cultureel gebied.

Wij willen met de verduurzaming in het gebouw :

- Geluidisolatie  aanbrengen

- Buitenzonwering monteren

- PV panelen plaatsen op het dak om eigen energie op te wekken

- HR++ glas toepassen en de toegankelijkheid voor mindervalide bezoekers verbeteren.

 Meer informatie staat onder bovenstaande menu-knoppen.

 

Omdat de ruimtes op de begane grond en op de verdieping, gelijktijdig gebruikt worden, mogen deze geen geluidoverlast veroorzaken ten opzichte van elkaar. Hiervoor is een goede isolatie noodzakelijk.

Om de isolatie te kunnen aanbrengen, moet het oude plafond op de begane grond worden verwijderd. Vervolgens moet isolatiemateriaal (Akoestiwol HR) tussen de bestaande balkenlaag worden aangebracht, conform onderstaande figuur.

Om in een goede geluidisolatie te voorzien moet tussen de balken van de tussenvloer Akoestiwol HR spouwvulling, dikte 150 mm worden aangebracht.

Daaronder worden dan Akoestiregel MD60 ontkoppelingsprofielen, dikte 60 mm gemonteerd.

Tot slot wordt het geheel afgewerkt met  2 lagen Akoestipanel F12 gipsvezel beplating, dikte 12,5 mm

 

Gemeenschapshuis Ut Tref beschikt over een groot dakoppervlak. In totaal 400m2, waarvan 200m2 gelegen zijn op het zuiden. Het dak op het zuiden, is uitermate geschikt voor het plaatsen van zonne-panelen. (PV-panelen). Op een oppervlakte van 200m2 kunnen 125 panelen geplaatst worden. Bij een capaciteit van 320Wp per paneel, kan de jaaropbrengst zijn: 125 x 320 x 0,85 = 34.000 kWh. Deze opbrengst komt nagenoeg overeen met het jaarverbruik van Ut Tref. De besparing op energiekosten zal zijn: € 5.500,- incl. BTW per jaar.

Omdat tijdens de warme zomerdagen de temperatuur in het gemeenschapshuis hoog oploopt, willen we de zon zoveel mogelijk buiten het gebouw houden. Daarvoor is een goede zonwering in de vorm van screens noodzakelijk. De screens worden bediend / gestuurd vanuit een zon-wind-automaat.

 

 

 

HR++ glas en mindervalide toegang

In de huidige entree van het gemeenschapshuis is enkel glas verwerkt en de toegangsdeur is niet echt rolstoeltoegankelijk. In het kader van verbetering van de isolatie en de toegankelijkheid willen we de huidige pui vervangen door een pui met schuifdeuren.

    

De nieuwe schuifpui wordt uitgevoerd met HR++ glas in een heldere uitvoering. Hierdoor dringt het buitenlicht verder het gebouw in zodat er minder kunstlicht noodzakelijk is. De schuifpui is uitermate geschikt voor toegang door mindervaliden.

 

 

Bekijk alle donateurs
15-06-2019 | 01:37
13-06-2019 | 22:20 Het is HET hart van Venlo-zuid!
13-06-2019 | 20:07 Ons gemeenschapshuis, in onze buurt!
05-04-2019 | 13:29
05-04-2019 | 09:25